Biografie
   

Frank Letterie werd op 11 oktober 1931 in Den Haag geboren. In Eindhoven kreeg hij tekenlessen van Kees Bol aan de Kunstnijverheids- school. Beeldhouwen leert hij aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam en aan de Koninklijke Akademie te Den Haag.

Zijn werk voert hij voornamelijk uit brons. Een enkele keer hakt hij het beeld uit steen. Sommige van zijn beelden omvatten een moment uit een actie tussen dieren of tussen mens en dier.  Andere beelden tonen verstilde situaties tussen moeder en kind of de intimiteit van een schaap met haar lam.

Frank Letterie maakt daarnaast ook penningen. De laatste tijd modelleert hij de penningen vaak niet meer in de was, maar wordt de vorm rechtstreeks uit het materiaal gestoken. In 1961 ontvangt Frank Letterie de Prix de Rome met gouden erepenning. Daarna volgen vele prijzen en ook de opdrachten blijven niet uit. Onder andere maakt hij een plastiek voor het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag en voor het Financieel rekencentrum in Apeldoorn. Hij gaf les aan de beeldhouwafdeling van de Koninklijke Academie in Den Haag.
 
Prijzen
1961 Prix de Rome (gouden erepenning)
          Jacob de Hartoghprijs
1963 Subsidie Stichting Kunstenaarsverzet
1964 Materiaalprijs Jacob Maris Stichting
1977 Hofwijckprijs

Werk van Frank Letterie bevindt zich in de collecties van:
Museum Kempenland Eindhoven
Gemeentemuseum ís Gravenhage
Geld- en Bankmuseum Utrecht
British Museum Londen (Engeland)
Gemeentemuseum Maassluis
Museum Beelden aan Zee Scheveningen
Museum Swaensteijn Voorburg
Muzeum Sztuki Medalierskiej Wroclaw (Polen)
Teylers Museum Haarlem
Museum De Buitenplaats Eelde

En in particuliere collecties in BelgiŽ, Duitsland, Frankrijk, Groot BrittaniŽ, Nederland, Spanje, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.